Ο μύθος της ανaμνησης

Η ανθρώπινη ψυχή πριν ενσωματωθεί γνώρισε τις ιδέες στην καθαρότητά τους. Με την είσοδό της, όμως, στο σώμα και την υποταγή της στους φυσικούς νόμους, η ψυχή λησμόνησε αυτά που γνώριζε. Η απόκτηση γνώσεως σε τούτον τον κόσμο ερμηνεύεται, τελικά, ως διαδικασία αναμνήσεως.

Monday, February 14, 2011

Τα Καταραμένα Παιδιά του Κάιν..

Ένας από τους πιο σύγχρονους μύθους των βρυκολάκων, λέει πως ο πατέρας όλων των απέθαντων ήταν ο Κάιν, που έμαθε τις δυνάμεις του αίματος από τη Λίλιθ, τη Μεγάλη Μητέρα. Αψηφώντας όμως τις εντολές των Αρχαγγέλων, επέστρεψε ανάμεσα στους θνητούς και εκείνοι θαμπώθηκαν από τη δύναμη που απέπνεε η σημαδεμένη του μορφή.
Τότε ο βασιλιάς Ενώχ, που είχε δώσει το όνομα του στην πολη του, του παρέδωσε το σκήπτρο και ζήτησε σαν δώρο τον εναγκαλισμό του Κάιν, ώστε να αποκτήσει τις ίδιες δυνάμεις - και την ίδια κατάρα - με εκείνον.
Η πράξη αυτή βέβαια ήταν απαγορεύμενη από τον Αρχαγγέλο Ουριήλ, όμως ο Κάιν αδιαφόρησε για τις εντολές του Ουρανού, και χάρισε στον Ενώχ αιώνια ζωή και δίψα. Μαζί, του έδωσε δυο αδέλφια, την αγαπημένη του Ζίλα και τον ισχυρό Οράντ. Μεθυσμένοι τότε από τη νέα θαυμαστή φύση τους, οι τρεις βρυκολάκες έκαναν δικά τους παιδιά, παιδιά που είχαν όλες τις δυνάμεις μα και τις αδυναμίες του Καιν.
Οι θνητοί λάτρεψαν τους νέους βασιλιάδες και εκείνοι απολάμβαναν τη δύναμη τους. Μόνο που ο Κάιν τους απαγόρεψε να φέρουν κι άλλους από τη γενιά του Σεθ, αν και ήξερε πλέον πως δεν μπορούσε να περιορίσει το κακό που είχε γεννήσει ανάμεσα στους ανθρώπους.
Σύντομα τα τέκνα του προκάλεσαν με την αμαρτία τους τη θεική οργή και ο Μεγάλος Κατακλυσμός παρέσυρε την πόλη της Ενώχ, όπου τα παιδιά του Κάιν και τα παιδιά του Σεθ είχαν ζήσει τόσο καιρό.
Όσοι έπέζησαν αναζήτησαν τον βασιλιά τους, τον Κάιν, για να ξαναχτίσουν ότι είχε καταστραφεί αλλά εκείνος έκρυψε το πρόσωπό του. Το κακό είχε έρθει στη γη επειδή εκείνος αψήφησε τις εντολές και αναζήτησε συντροφιά κοντά στους θνητούς, και τώρα είχε έρθει η ώρα να επιστρέψει και να κοιμηθεί στη γη.
Απογοητευμένα λοιπόν τα παιδιά του, αναζήτησαν τους απόγονους του Νώε, και κρύφτηκαν και εκείνα στις σκιές των ανθρώπων για πάντα..

Αντρέας Νικολάου

No comments:

Post a Comment